1pk lasanjeplaate
2spl õli
1 harilik sibul
100g suitsupeekonit
4 küünt küüslauku
300g hakkliha
400g purustatud tomateid
2spl tomatipastat
2dl loomalihapuljongit
0,5tl soola
0,25tl musta pipart
1tl basiilikut
50g võid
1dl jahu
1l piima
300g riivjuustu
1tl soola
0,25tl valget pipart
0,25tl muskaatpähklit
Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga (basiilik on väga oluline, ilma selleta ei ole see). Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid, tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. Juustukastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. Kuumuta ahi 175C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõige pealt hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale raputa riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit.
Kui hakkliha kastet jääb üle, siis on seda hea süüa ka järgmisel päeval kas keedetud pasta või kartulitega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar