neljapäev, 10. veebruar 2011

Miša kook

Põhi
300g keefirit
1kl suhkrut
1,5-2kl jahu
1tl soodat
1spl kakaod
500g hapukoort 20%

Glasuur
100g taluvõid
100g suhkrut
1spl kakaod
1spl rõõska koort
natuke vaniljet

Sega kokku keefir, suhkur, jahu ja sooda. Jaga taigen pooleks. Ühele poole lisa juurde supilusikas kakaod. Seejärel pane mõlemad pooled ahju ning küpseta 200 kraadi juures umbes 35 minutit. Lõika küpsenud koogipõhjad pooleks. Iga kord ei pruugi pooleks lõikamine õnnestuda. Oleneb ilmselt pannist millega küpsetada, jääb liialt õhuke. Igaks juhuks võiks olla rohkem koostis aineid lisa põhjade jaoks. Pane iga kihi vahele hapukoort. Kui kook on suurem, siis kulub ka hapukoort ka rohkem. Valmista glasuur. Sega õrnal tulel kokku taluvõi, suhkur, kakao, rõõskkoor ja vanilje. Vala kook üle glasuuriga. Glasuur peab olema küllaltki jahtunud, sest muidu valgub ta koogi pealt ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar