neljapäev, 10. veebruar 2011

Šokolaadi-toorjuustu marmorkook

Kook valmis lapse 3. elukuu tähistamise puhul


Põhi
200g Digestive küpsiseid
50g võid

Kate
150g valget šokolaadi
200g pähklitega piimašokolaadi
500g toorjuustu
2dl hapukoort
1tl vanillsuhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Vooderda lahtikäiva 24cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja vanillsuhkur. Jaga segu võrdselt kahte kaussi. Sulata kahes eraldi kuumaveevannis šokolaadid. Sega sulatatud valge šokolaad ühes ja sulatatud tume šokolaad teises kausis oleva seguga. Vala vormi põhja valge šokolaadi segu ja määri laiali. Tõsta lusikaga peale tumeda šokolaadi segu. Tee tiku või kahvliga ringikujulisi liigutusi, et kihid veidi seguneksid. Aseta külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar