neljapäev, 27. august 2015

Keedutaigen ehk tuuletaskud

Lapsepõlve lemmikud. Meil oli kondiitrist naabritädi kellelt ema ikka aegajalt neid tellis. Kui aga naaber ära kolis tekkis ikka aegajalt nende järgi isu. Mis siis ikka, tuli hakata ise retsepti otsima ja no viimasel ajal hakkab ikka välja ka tulema ja on ikka head küll :)

200 ml vett või piima
0,5 tl soola
50-100 g margariini
2 dl jahu
2-3 muna
(1 spl suhkrut)

*Pane vedelik koos soola ja margariiniga potti.
*Kuumuta kuni margariin on sulanud ja korraks keema läinud.
*Lisa kõik jahu korraga segule ja sega puulusikaga segamini.
*Sega seni kuni taigen hakkab poti küljest eralduma.
*Lase taignal jahtuda umbes 50°-ni.
*Lisa ükshaaval munad ja sega korralikult segamini.
*Vormi kas lusikate abil või taignapritsi abil pannile väikesed hunnikud.
*Küpseta 200° juures 25-30 minutit.
*Kui koogid ahjust välja võttes kokku vajuvad, siis on nad seest veel toored ja pane ahju tagasi.
*Kui koogid on jahtunud, võid nad vastavalt soovile täita mõne seguga nt kohupiim, vahukoor või siis süüa niisama õhku :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar