reede, 7. august 2015

Lihtsad liha-riisipirukad

Taaskord on tegemist lapsepõlve lemmikutega. Kuid sellest ajast on meeles ka tohutu mässamine lihaga, et saaks ta ükskord pirukavalmiks. Mina olen aga retsepti endajaoks mugandanud kuid maitseb sama hästi kui lapsena vanaema juures.

Esimese asjana alusta pärmitaigna tegemisega (vt eelmisi retsepte)

Täidis:
500g hakkliha
100g riisi
maitsejärgi soola ja musta pipart

Hauta hakkliha vaiksel tulel pehmeks, oleks hea kui pannile jääks veidi ka liha küpsemisest alles jäävat vedelikku ja parem kui pruuniks ei prae. Soola-pipra võib lisada ka kohe praadimisel.. Keeda riis pehmeks. Sega oma vahel. Sega lase ühe korra hakklihamasinast läbi, et tekiks selline ühtlane mass. Kui segu on jäänud veidi kuiv, võid juurde lisada küpsemisel tekkinud vedelikku. Siis on õige aeg ka segu maitsta ja vajadusel soola lisada. Segu võiks jääda nõks soolasem kui muidu harjunud, taigen hiljem tõmbab soolasust veidi vähemaks. Seejärel võidki alustada pirukate küpsetamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar