Ei mäleta mina ühtki aastat, kui poleks saanud soolauba süüa. Meie peres käis see keetmine ikka väga suure potiga aga ikka jäi tavaliselt väheks.
Põldoad
Sool
Vesi
Koguseid ma ei oskagi väga täpselt öelda. Mina kasutan üldiselt 3 liitrist potti. Poti laon oakaunu täis. Lisan umbes 3-4 spl jämedat soola (meresoola). Lasen kraanist nii palju vett, et oad ulatuks üleni vette. Tegelikult küll jäävad ülemised välja, sest oad on nii kerged ja tõusevad pinnale. Panen poti tulele ja lasen kaane all keeda ja maitsen kuni oa sisu on pehme. Ma küll aega ei vaadanud aga umbes poole tunniga said nad vast pehmeks. Oleneb muidugi kui noored-vanad kaunad on, vanematega läheb ilmselt kauem aega. Kui kõik sool on lahustunud, siis võib maitsta keeduvett, kas on piisavalt soolane. Kui oad on pehmed, keeran pliidi kinni ja jätan umbes 5-10 minutiks seisma-soolduma. Algul võib tunduda et oad on magedad aga kui keeduvesi ikka soolane, siis muutuvad ka oad soolasemaks. Süüa soojalt!!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar